home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Close but far away
Edukans Actieplatform
Een zonnige start van de woensdag, want warempel kwam de zon door de bomen heen vandaag! En dat hebben we kunnen vasthouden tijdens de openi...

Close but far away

Een zonnige start van de woensdag, want warempel kwam de zon door de bomen heen vandaag! En dat hebben we kunnen vasthouden tijdens de opening van de dag. Iedere dag hebben we van de Oegandese en Nederlandse buddy’s een gedicht, liedje, stuk tekst of een dans die we elkaar via het scherm laten zien. Een mooie manier om letterlijk en figuurlijk de verbinding op gang te brengen!

Daarnaast zijn we vandaag de voorbereidingen op de eindmeeting van aanstaande vrijdag begonnen. Een belangrijk onderdeel is daarin lobbyen voor beter onderwijs. Anouk deelt daarover vandaag haar verhaal.

Vandaag hebben onze schrijvers weer mooie teksten geschreven, en zijn foto’s gemaakt en geselecteerd om deze te ondersteunen. Ook op het Instagram kanaal van Edukans is weer een verhaal te vinden. Kortom: weer veel leesplezier!


Gedicht door Onya

Time zones apart

Clocks in harmony

Really close but far away

 

Different experiences

Feelings alike

Really close but far away

 

Five thousand miles

Connected souls

Really close but far awayFeitelijk dag verslag - door Nandini

Education is the key to success”. Dat zegt een van onze Oegandese buddy’s vandaag tijdens een activiteit: Present yourself. Hier moesten we binnen 3 zinnen uitleggen waarom educatie belangrijk is voor ons. En door dit aan elkaar uit te leggen krijgen we meer inzicht in elkaars mening en leren we iets nieuws.

Hiervóór doen we een activiteit waar we onze ‘dream school’ tekenen. Hier hebben we veel leuke dingen van elkaar gezien van wat onze ideale school zou zijn. Bij de een willen ze een school met divers kantine eten en bij de ander een school met een grote tuin en dieren voor betere concentratie. Je zag ook dingen voorbijkomen zoals meer lessen over religie en cultuur maar ook huishoudelijke lessen, de basic life skills en belasting voor als je klaar bent met school en 18 jaar oud bent.

Samen met de Oegandese leerlingen doen we nog een activiteit: Frozen Story. We zijn ingedeeld in groepjes van 4 en de leerlingen in Oeganda ook. Vervolgens maken we in deze groepjes een verhaal met drie poses. We brengen een onderwerp over door deze poses: onderwerpen zoals pesten, elektriciteit uitval en seksueel misbruik. Nadat we elkaars 3 poses laten zien moet de andere groep raden wat het onderwerp was dat we hebben uitgebeeld.

Vervolgens sluiten we af met onze dagelijkse evaluatie en voorbereiding voor de eindbijeenkomst van aanstaande vrijdag. Elke dag leren we iets nieuws en morgen ervaren we meer interessante en leuke interacties met onze buddy’s. 


Onbereikbaar dichtbij – door Nora

Vandaag ga ik een stukje schrijven over wat ik de leukste gebeurtenissen vind van vandaag.

In de ochtend zeggen we altijd even gedag en doen zowel Oeganda als wij een leuke opening. Zo heeft een leerling van Oeganda een nummer voor ons gezongen, genaamd “Perfect” van Ed Sheeran. Het leuke is dat iedereen hier in Nederland dat nummer ook kent en toen hebben we het volledige nummer meegezongen. Toch wel apart he?! Hemelsbreed zijn we 8000 kilometer van elkaar verwijderd en toch zijn we gezellig met z’n allen Ed Sheeran aan het zingen. Wij vonden super gezellig!

In de middag hebben we nog een keer gebeld met Oeganda maar nu niet in tweetallen maar gewoon met de hele groep. We hebben het gehad over hoe je overkomt op een ander als je in een bepaalde houding staat, zoals zelfverzekerd of juist onzeker. Wat ik op dat moment het aller leukst vond was dat we op het scherm onze buddy’s konden zien en terwijl we dat deden maakten we “stiekem” contact met ze. We maakte bijvoorbeeld hartjes met onze handen en dat deden zij dan ook. Het was super leuk en ik kan niet wachten morgen weer gezellig met ze te kletsen en dingen over hun leren!

Ps. Hieronder zie je en foto van mijn buddy’s Joan en Joseph! Super blij dat ik ze heb ontmoet!!!


Succes met lobbyen – door Anouk

Wat is lobbyen
precies? 
 

Lobbyen is druk
uitoefenen volgens een doelbewuste strategie op de plaatselijke of landelijke politiek.
Bij lobbyen is het een kwestie van een heldere boodschap. De boodschap moet
kort en krachtig zijn zonder bijzaken. Je moet wel de goede mensen benaderen,
mensen met veel invloed. Met lobbyen is het ook heel erg belangrijk dat je
alles zo positief mogelijk formuleert. Lobbyen is een vorm van communicatie
tussen belanghebbende mensen en belangrijke beslissers.

 

Waarom wij bij
Edukans lobbyen gebruiken?

Bij Edukans bouwen
we veel aan een invloedpositie in het onderwijs. Met lobbyen vergroten we ons
netwerk en versterken onze reputatie. Door te lobbyen over het onderwijs met
mensen uit bijvoorbeeld Oeganda kunnen we zorgen dat het onderwijs verbeterd
wordt en dat meer kinderen naar school gaan.
 

Aanstaande vrijdag staat
in het teken van lobby voor beter onderwijs in Oeganda; onze buddy’s gaan zich
uitspreken over waar zij verbetering zien. Heel spannend, maar we gaan het morgen
goed voorbereiden!

Media bij bericht (27)

Reacties (3)

 • Romaissa
  1 jaar geleden
  Beautiful ?

  Reactie rapporteren

 • Claudia
  1 jaar geleden
  Mooie gedichten! Zo fijn de updates eke dag te lezen en de foto’s te zien! Veel plezier nog!

  Reactie rapporteren

 • Douwe van Domselaar
  1 jaar geleden
  Wat is het toch gaaf om elke dag even jullie dagboek stukken te lezen. Heel veel plezier nog voor vandaag en succes bij de afsluiting.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen